Tuesday, 23 April 2013

FIRST TTME KENAL SI CAPITAL (A)

Assalamualaikum :) 

             Hye guys .. huhu ni blog pertama saya, mungkin belum perfect lagi. Blog pertama saya ni, just nak cerita tentang capital A. Huh! agak-agak korang siapa si capital A tu?? Aaron aziz? Adam? Ammar?. Name dia Adie, umur dia 20. Dia ni orangnya tak lah tinggi sangat, tak lah kurus, kulit dia pulak warna coklat biase je..But he is nice person. :)

            Mula-mula nampak dia, saya dah rase tertarik dengan mata dia yang sepit. Hahaha, selalunya kita dengar lelaki yang tertarik dengan mata perempuan, ni saya dah terbalik pulak.
Sejakperistiwa tu saya selalu suruh mak saya kirim salam kt dia, tapi bila dapat tahu dia da ada gf....hurmmm rase harapan yang mula nak dibina, bup jatuh semula. Selang beberapa hari tiba masa saya untuk memulakan pengajian di KL. Rasa sedih jugak la, bub tak dapat tenguk dia. Tiba-tiba pada satu malam, sy terima mesej dari no yang tidak dikenali dan  mesej tu betulis (hye, nak kenal boleh? ,saya pun balas (tak nak kenal pun). Lepas beberapa minggu saya balik semula ke kampung untuk uruskan borang PTPTN. 

             Hari sabtu masa tu waktu pg lg. Mak sy order ayam, kononya na masak lauk kegemaran sy la kan. huuuhu..Tak lame kemudian pesanan tuh da sampai, lepas tu mak saya suruh ambil. Saya pun pergi la keluar rumah, korang tau tak siape yg sy jumpa?? huh! si capital A la..Malunya,,da la sy tak mandi lagi, selekeh pulak uh..Adoi, jatuh la saham saya nanti..ape lagi saya ambil ayam uh terus masuk umah..Mak sy gelakkan sy?? saje la tu kan nak kenakan sy..Geramnya..Tapi senyap-senyap sy ambil nombor fn si A..Tetiba sy sakit perut , time tu la na meragam..hee sy masuk la toilet (opps selekeh la pulak) sy ambil fon bawak sekali..sy text si a uh (hye, nak kenal leh tak) dy balas (kita da kenal pun).Masa tu sy agak terkejut jgak kenapa dy ckp cm tu..cita punya cita, dia la orang SmS sy mlm tu..wah! tak sangka .. :) 

             Kami berkawan dalam 2 minggu, ,tetiba perasaan kawan bertukar menjadi pelik..perasaan yg susah nak diungkapkan..tetiba rasa cemburu, nak hari-hari sms ..Timbul pulak perasaan rindu dan sayang yg melampau..Rupanya kami saling mencintai.. Pada 1/8/2012 tarikh kami menjadi pasangan kekasih. Macam tak percaya yg dia jadi rapat dengan sy. Sejak hari itu, sy berazam insyaallah sy akan menjaga dia tidak kira susah atau pun senang....huh! sampai sini je kot nak share, maybe next time sy cerita lagi..sorry law tak menarik..just suka-suka je :)

No comments:

Post a Comment